CLINICS OF BEDRIJFSUITJES

Kickboksen

Leuk om te doen als bedrijfsuitje of met de klas, of als buitenschoolse activiteit.

 

bedrijf

 

Als we met bokshandschoenen tegenover elkaar staan is de kans groot dat we instinctief reageren. Onze primaire stijl van communiceren onder druk wordt hierdoor snel zichtbaar. kickboksen biedt daarom naast plezier,  verrassend veel inzichten in hoe we communiceren.

De boksclinic start met een warming-up onder inspirerende muziek waarbij alle spieren worden opgewarmd en je in de stemming komt van het kickboksen. Direct hierna start je op een speelse interactieve manier met het ervaren van de basics van het kickboksen. Spelenderwijs worden de aanvals- en verdedigingsstoten geoefend steeds wisselend met andere collega’s.  Deelname aan de workshop vereist geen specifieke conditie. Voor deze workshop is sportkleding aanbevolen.

 

 

Wat levert de Boksclinic op? 

                ✓ enthousiasme en plezier in het boksen
        ✓ veel ‘out of the box’ ontmoetingen met collega’s
        ✓ een gezamenlijke dynamische ervaring
        ✓ respect voor de ander

 

 

KIDS en JEUGD

 

Goed voor weerbaarheid, zelfvertrouwen en zelfbeheersing. 

De kerngedachte van vechtsport is niet om iemand anders pijn te doen maar door middel van een juiste techniek controle te krijgen over bepaalde situaties.

Vechtsport is geschikt om in te zetten binnen school als voorbereiding op onze huidige maatschappij waarbij jongeren steeds agressiever worden of het tegenovergestelde waar jongeren over zich heen laten lopen omdat ze te weinig zelfvertrouwen hebben. Voor beide geldt dat vechtsport een ideale sport is.

Door middel van vechtsport kunnen we jongeren assertiever maken:

Assertiviteit staat voor de meeste mensen voor zelfvertrouwen en voor jezelf opkomen. Dat klopt, Maar assertief zijn is meer dan dat. Wie assertief is neemt geen blad voor de mond, maar laat tegelijkertijd anderen in hun waarde.

 

In een wat ruimere definitie van het begrip zouden we kunnen zeggen dat assertiviteit betekent:

Iedereen, inclusief jezelf, met respect behandelen en dat uiten in je verbale en non-verbale communicatie.

DSC02656_edited.jpg