KICKBOKSEN

Waarom kickboksen?

1. Kickboksen is leuk en uitdagend

Eén van de belangrijkste regels om bewegen vol te kunnen houden tijdens het afvallen, is dat het leuk en afwisselend moet zijn. Niemand houdt van eentonige en saaie trainingen. Een goede kickbokstrainer zorgt altijd dat de trainingen gevarieerd zijn, zodat elke les een leuke uitdaging is. Bovendien kun je ook trainen in een groep, waardoor een kickboks training tevens een sociaal element met zich meebrengt. 

Wij trainen als een team!
 

2. Je traint niet alleen je lichaam, maar ook je mind.

Tijdens het kickboksen train je niet alleen je conditie, explosiviteit en kracht van je spieren, maar je traint vooral ook je zelfvertrouwen, discipline, incasseringsvermogen en doorzettingsvermogen. Deze capaciteiten kunnen je helpen tijdens het afvallen. Om een gezond dieet te volgen heb je namelijk op sommige momenten extra discipline en doorzettingsvermogen nodig. Dit helpt je om verleidingen te weerstaan, gecontroleerde porties te eten en elke dag consistent te kiezen voor gezond eten.
 

3. HIT training, kracht en cardio in 1 workout

Tijdens een kickbokstraining werk je niet alleen aan je techniek, maar ook aan spierkracht, je uithoudingsvermogen en vetverbranding. Zo vormt touwspringen een onderdeel van de training, wat een ideale manier is om je conditie snel vooruit te brengen. Ook de afwisseling van intensieve inspanning (trappen en stoten) met korte periodes van rust, is perfect om je conditie te verbetering en vet te verbranden. Daarnaast zul je diverse oefeningen doen die je spieren versterken. In een korte tijd kun je daarom veel resultaat behalen.
 

4. Een strakker lijf door fullbody training

kickboksen en cardio trainingen zijn specifiek gericht op het trainen van het boven en het onderlichaam. Kickboksen  is een perfecte full-body- workout. Omdat je trapt en stoot in een training, train je zowel je onder-als bovenlichaam. Omdat je je hele lichaam inzet tijdens een training, wordt  je hele lijf strakker en sterker.
 

5. Je verbrandt veel calorieën

Als je af wil vallen is het belangrijk om meer calorieën te verbruiken dan dat je binnenkrijgt, zonder jezelf uit te hongeren. Door een kickbokstraining aan je workout routine toe te voegen, verbrand je tijdens een intensieve training circa 475 tot wel 800 kcal per uur. Het totaal aantal verbrande calorieën tijdens een kickbokstraining is afhankelijk van je gewicht en de intensiteit van de training. Zo draagt elke training bij aan het afvallen, mits je in je dagelijks leven op je voeding let.

 

6. Je krijgt super abs

Tijdens een kickbokstraining ben je constant bezig met jezelf verdedigen, trappen en stoten etc. Om dit goed te kunnen doen maak je veel roterende bewegingen, waardoor je automatisch je core spieren traint. Dit, in combinatie met vetverbranden, zorgt ervoor dat jouw buikspieren sneller zichtbaar worden.
 

7. Kickboksen is de perfecte stress killer

Kickboksen is een goede manier om te ontstressen tijdens drukte en om emoties los te laten. De meeste mensen ervaren dat ze door kickboksen beter om kunnen gaan met hun emoties en stress,  en de druk van het vaak zware werk aankunnen.

MFG SPORTS ACADEMY

 

Tel: +31(0)639437285

 

KVK:  77477111

contact us today

MFG SPORTS ACADEMY

Stadionbaan 50  Heerlen

mfgsportsacademy@gmail.com

tel: +31(0)639437285